Inschrijvingsformulier vrije student DGH Logo
  • Inschrijvingsformulier vrije student DGH

    Basisopleiding Hulpverlener - Ambulancier
  • Persoonlijke gegevens

    Alvorens je kan inschrijven, dien je het inschrijvingsgeld betaald te hebben. Toelichting zie website www.campusvesta.be
  •  - -
  • Door Bestanden Bladeren
    Sleep bestanden hier naartoe
    Kies een bestand
    Cancelof
  • Opleidingskeuze

    Deze keuze werd bepaald aan de hand van jouw betalingsbevestiging. Zie website www.campusvesta.be
  • Ik heb in het verleden *keer deelgenomen aan de basisopleiding Hulpverlener - Ambulancier.

  • Opleidingsvoorwaarden

    Je dient kennis genomen te hebben van de opleidingsvoorwaarden en het huishoudelijk reglement van de school. Tevens dien je te verklaren dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.
  • Toelatingsvoorwaarden basisopleiding DGH

    Om tot de basisopleiding dringende geneeskundige hulpverlening te worden toegelaten dient men ten minste 18 jaar oud te zijn. Om toegelaten te worden tot het examen moet men minstens 80% van de lestijd aanwezig zijn geweest. Om toegelaten te worden tot de stage dient de cursist geslaagd te zijn voor zijn examens en te beschikken over een attest van medische geschiktheid van de arbeidsgeneesheer en de door hem nodig geachte vaccinaties. Om het beroep van hulpverlener-ambulancier te kunnen uitoefenen, dient de cursist een badge 112 van de FOD volksgezondheid aan te vragen via een erkende ambulancedienst. Dit is enkel mogelijk met het brevet dat hij van Campus Vesta ontvangt wanneer hij geslaagd is voor de examens en de stage. Men kan zich niet meer dan twee keer inschrijven voor de basisopleiding. Tenzij er toestemming wordt gegeven door de federale gezondheidsinspecteur, na een gemotiveerde aanvraag van de persoon in kwestie.

    Vrijstellingen

    Houders van een diploma bachelor verpleegkunde (of hieraan gelijkgesteld) en houders van een diploma bachelor vroedkunde (of hieraan gelijkgesteld) worden van 80 uur basisopleiding vrijgesteld, overeenkomstig de modaliteiten die door de wet zijn bepaald. Personen die in het verleden reeds een brevet hulpverlener-ambulancier behaalden, maar niet over een geldige badge 112 beschikken kunnen 40 uur vrijstelling voor de basisopleiding aanvragen bij de federale gezondheidsinspecteur.

  • Gedragsregels

    Toegang tot Campus Vesta

    Verkeer Alle verkeer op het terrein is onderworpen aan de openbare verkeersreglementen. De maximale snelheid is beperkt tot 30 km per uur.

    Bezoeker De terreinen zijn alleen toegankelijk onder begeleiding van een medewerker van Campus Vesta. De bezoeker meldt zich na aankomst op het terrein onmiddellijk aan het onthaal. De onthaalmedewerker verwittigt de betrokken collega die de bezoeker ophaalt.

    Rook–, alcohol– en drugsverbod

    Rookverbod

    Op de terreinen en binnen de gebouwen van Campus Vesta geldt een algemeen rookverbod. Roken is enkel toegestaan in de speciaal voorziene zones.

    Alcohol en drugs

    Het gebruik van alcoholische dranken of drugs is verboden. Voor uitzonderlijke gelegenheden kan de gedelegeerd bestuurder een uitzondering op het alcoholverbod toestaan. Cursisten onder invloed worden onmiddellijk geschorst.

    Infrastructuur

    Alle ter beschikking gestelde materialen, infrastructuur en terreinen dienen met respect te worden behandeld en correct te worden bediend. Aantoonbare opzettelijke beschadigingen zullen aanleiding geven tot sancties en het vorderen van een schadevergoeding.

    Gedragsregels voor de cursist

    Toelatingsvoorwaarden

    De organisatie die het personeelslid inschrijft voor een cursus of een training, garandeert dat de cursist voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Cursisten die zich individueel inschrijven, moeten eveneens voldoen aan de toelatingsvoorwaarden. Cursisten die zich individueel inschrijven, moeten eveneens voldoen aan de toelatingsvoorwaarden. Dit geldt in het bijzonder voor het gebruik van ademluchttoestellen, gaspaktrainingen en veiligheidsfuncties. Campus Vesta heeft steeds het recht om dit te controleren en om een attest van medische geschiktheid op te vragen.

    Veiligheid

    De cursist heeft alleen toegang tot de publieke zones van Campus Vesta, aangeduid op de plattegrond in de bijlage. • Een cursist mag de terreinen, het oefengebouw, de oefenlocaties en de dienstenlokalen alleen betreden onder toezicht van een instructeur, docent of personeelslid van Campus Vesta. • Om ongevallen te voorkomen binnen bepaalde zones van Campus Vesta, zijn er mogelijk extra veiligheidsmaatregelen van toepassing. Deze maatregelen worden meegedeeld tijdens een veiligheidsbriefing. Het bijwonen van deze briefing is verplicht. Naast de afspraken in het huishoudelijk reglement, dient de cursist deze extra veiligheidsmaatregelen stipt te volgen. • Het is de verantwoordelijkheid van elke cursist om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de trainingen in de ruimste zin van het woord altijd gewaarborgd blijft. • De cursist leeft alle waarschuwings- en veiligheidsborden, berichten en instructies altijd na en volgt alle aanwijzingen van docenten of veiligheidsverantwoordelijken op. • Om oefeningen optimaal te laten renderen, kan het gebruik van eigen materiaal noodzakelijk zijn. Dit materiaal dient te voldoen aan alle geldende richtlijnen en aan de gestelde voorwaarden in de offerte. Indien het gebruik onveilige situaties veroorzaakt, zal Campus Vesta deze materialen weigeren. De cursist is zelf verantwoordelijk voor het meegebrachte materiaal.

    Orde en netheid

    • Het betreden van cafetaria en leslokalen is alleen toegestaan in zuivere kledij. • Het is verboden te eten en te drinken in de leslokalen. • De cursisten ruimen bij het verlaten van de lokalen alles op, sluiten vensters en deuren en zetten de stoelen op de tafels. • De cursisten ruimen bij het verlaten van de cafetaria bestek en dergelijke af en deponeren afval gesorteerd in de vuilnisbakken.

    Uniform

    Cursisten die over een uniform beschikken dienen deze te dragen tijdens de lessen. Gsm-gebruik Het gebruik van de gsm tijdens de opleiding is verboden. De cursist schakelt het gsm-toestel uit vóór de les begint.

    Vragen of onduidelijkheden In geval van onduidelijkheid of vragen over cursussen, uurregelingen, maaltijden, kopijen, ... dient de cursist zich tot het onthaal te wenden.

  • Beoordeling en examens

    Beoordeling student

    Elke student wordt beoordeeld door middel van examens en het afleggen van een stage.  Deze examens bestaan uit 2 onderdelen: een schriftelijk examen over de theoretische kennis een mondeling examen over zowel de theoretische als praktische kennis Om te slagen in de opleiding dient elke student:

    Minimaal 50 % te halen voor alle onderdelen en alle subonderdelen van het schriftelijk en mondeling examen

    Een eindtotaal van minimaal 60% te halen over de beide examens samen (schriftelijk en mondeling examen)

    Herkansingen:

    Indien de student geen 50 % voor een subonderdeel behaalt, kan hij een vrijstelling bekomen voor de subonderdelen waarbij hij een score van 70 % of meer behaalde. Indien de student 50 % behaalt in alle onderdelen en subonderdelen, maar geen 60 % in totaliteit behaald, dient hij alle subonderdelen te herkansen waarop hij geen 70% behaalde.

    Organisatie van examens

    De organisatie van de examens gebeurt onder leiding van de directeur van de afdeling dringende geneeskundige hulpverlening (hierna directeur DGH genoemd). De examens worden afgelegd in het Nederlands. Elke cursist heeft recht op twee examenkansen per cursus: één in de eerste examenperiode en één in de tweede examenperiode.

    Schriftelijk examen

    toetsing van de theoretische kennis beslaat 1/3 van het totaal aantal punten bestaat uit: meerkeuzevragen: vragen met verschillende antwoordmogelijkheden waarvan slechts één correct antwoord Er wordt gewerkt met giscorrectie: bij een foutief antwoord: - 0.5 punten / bij een juist antwoord: + 2 punten / geen antwoord: geen punten // open vragen

    Mondeling examen

    toetsing van theoretische en praktische kennis wordt afgelegd na het slagen in het schriftelijk examen beslaat 2/3 van het totaal aantal punten bestaat uit: reanimatieproef CPR volwassene met hulpmiddelen reanimatieproef CPR zuigeling/baby met hulpmiddelen simulatieproef benadering slachtoffer en procedure

    het examen wordt afgelegd voor een jury van examinatoren. Deze jury wordt door de examencommissie samengesteld . (zie § 2.1.5 examencommissie)

    examencommissie

    De examencommissie die de examens ter afsluiting van de basisopleiding organiseert is samengesteld uit:

    directeur DGH of zijn afgevaardigde (voorzitter) leden van het lerarenkorps de verantwoordelijke van de administratieve cel verzorgt het secretariaat maar is niet stemgerechtigd verantwoordelijke van de pedagogische cel of zijn afgevaardigde mag alle examens bijwonen

    deliberatie examen

    De deliberatie van de resultaten gebeurt door de examencommissie. Een vertegenwoordiger van de ambulancediensten kan worden uitgenodigd als waarnemer bij de deliberaties. Van elke beraadslaging wordt een proces-verbaal opgesteld dat minimaal volgende onderdelen bevat: samenstelling commissie leden die later aankomen of vroeger vertrekken, met vermelding van de reden plaats en datum bijeenkomst reden van samenkomen de resultaten van alle deelnemers aan het examen een motivatie voor elke definitieve afwijzing indien van toepassing: de bijzondere vermeldingen omtrent de geslaagde studenten  Dit proces-verbaal wordt bewaard op Campus Vesta. De deliberatiecommissie kan besluiten om een cursist geslaagd te verklaren met een bijkomend advies. Dit kan zijn (niet-exhaustief): het toekennen van een aandachtspunt voor de stage /het opnieuw volgen van een specifieke les / organisatie van de stage. De student dient te slagen in het examenprogramma alvorens aan de stage te kunnen deelnemen.

  • Vergissingen en betwistingen DGH basisopleiding

    De cursist krijgt de mogelijkheid om zijn examen in te kijken. De inzagedatum wordt voor elke cursus medegedeeld bij bekendmaking van het lesprogramma. Materiële vergissingen: Onder materiële vergissingen verstaan we schrijf- en rekenfouten of andere grove feitelijke vergissingen. Stelt de cursist een dergelijke vergissing vast, dan kan hij/zij dit tot 10 kalenderdagen na de inzagedatum van het examen melden bij het afdelingshoofd of een afgevaardigde. Wanneer de directeur DGH een materiële vergissing vaststelt of verneemt tijdens deze 10 kalenderdagen, zet hij deze onverwijld recht, ongeacht of de gevolgen gunstiger of ongunstiger zijn voor de cursist. Hij brengt de cursist op de hoogte van het gewijzigde resultaat. Betwistingen: In geval van ernstige betwistingen van examenbeslissing, kan de cursist intern beroep aantekenen tegen deze beslissing.  Als examenbeslissing worden beschouwd: een examenbeslissing, zijnde elke beslissing die, al dan niet op grond van een deliberatie, een eindoordeel inhoudt over het voldoen voor een opleidingsonderdeel, meerdere opleidingsonderdelen of de volledige opleiding; een examentuchtbeslissing, zijnde een sanctie opgelegd naar aanleiding van examenfeiten. De cursist dient hiervoor een verzoek tot heroverweging van de beslissing in, ten laatste 10 kalenderdagen na de inzage van het examen of formele bekendmaking van de tuchtbeslissing. De cursist dient zijn verzoek in bij de directeur DGH met een aangetekend schrijven per adres van: Campus Vesta, Directeur DGH – verzoekschrift, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst. Dit verzoek wordt met redenen omkleed en voorzien van de overtuigingsstukken die de cursist nodig acht. Een verzoekschrift kan enkel ontvankelijk worden verklaard als het voldoet aan volgende vormvereisten: het verzoekschrift is binnen de gestelde termijn ontvangen per aangetekend schrijven; het verzoekschrift is gedateerd en ondertekend door de cursist; het verzoekschrift vermeldt ten minste: de naam en het adres van de betrokken cursist /de bestreden beslissing / feitelijke omschrijving en motivering van de ingeroepen bezwaren. / De directeur DGH zal zijn beslissing over de ontvankelijkheid binnen de 10 kalenderdagen gemotiveerd meedelen aan de cursist. Wanneer een verzoekschrift ontvankelijk wordt verklaard door de directeur DGH, zal dit worden voorgelegd op de eerstvolgende vergadering van de opleidingsraad Hulpverlener- Ambulancier. Deze raad komt minimaal één maal per kwartaal samen.  De cursist krijgt de kans zijn verzoek mondeling toe te lichten voor deze raad en mag zich hiervoor laten bijstaan door een raadsman. De gemotiveerde beslissing van de opleidingsraad zal, ten laatste 20 kalenderdagen na het nemen ervan, worden bekendgemaakt aan de cursist. De oorspronkelijke beslissing kan worden bevestigd of herzien. Indien het verzoek ontvankelijk en gegrond wordt verklaard, vervangt de beslissing van de opleidingsraad de originele beslissing. Bij bezwaar tegen de meegedeelde beslissing wordt de mogelijkheid vermeld om extern beroep aan te tekenen. Indien de cursist de procedure voor intern beroep doorlopen heeft en van mening is dat de procedure niet gerespecteerd werd, kan hij extern beroep aantekenen. Dit kan binnen een redelijke termijn na kennisname van de beslissing van de opleidingsraad, worden aangetekend bij de provinciale commissie dringende geneeskundige hulpverlening. De cursist stelt de directeur DGH in kennis wanneer hij deze procedure aangevat heeft. Provinciale Commissie DGH  Voorzitter PCDGH Antwerpen– verzoekschrift.

  • Stage

    Vóór aanvang van de stage dient de student een attest van medische geschiktheid te behalen en voor te leggen aan de stage-instelling. De school bewaakt het administratieve verloop van de stage. De student dient gebruik te maken van persoonlijke beschermingsmiddelen conform de veiligheidsvoorschriften in de arbeidsvoorwaarden van de stageplaats. De stageplaats duidt een stagementor aan, die de student begeleidt. De student dient de opdrachten en richtlijnen strikt uit te voeren en op te volgen. Na de stage maakt de stagementor een evaluatie op van de student over het verloop van de stage. Na een positieve evaluatie van de stage levert de school conform de wetgeving een brevet af. Bij een negatieve evaluatie dient de student een nieuwe volledige stageperiode te doorlopen op een andere stageplaats.

  • Wissen
  • Should be Empty: